AĞRI / DOĞUBAYAZIT - İshakpaşa Ortaokulu

Nis

Türkiye bağımlılıkla mücadele programı kapsamında Yeşilay tarafından hazırlanan güncel içerikleri öğretmen ve velilerimizin kullanımına sunuyoruz.

Nis

"Küçük Hanımlar Küçük Beyler"

Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı, bir mutluluk parıltısısınız.

Memleketi asıl aydınlığa boğacak sizsiniz.

Kendinizin ne kadar mühim, kıymetli olduğunuzu düşünerek,

Ona göre çalışınız.

Sizlerden çok şeyler bekliyoruz!

M. Kemal ATATÜRK

Atatürk 23 Nisan 1920'de açılan Birinci Büyük Millet Meclisi'nin açılış gününün 23 Nisan 1924'te bayram olarak kutlanmasına karar vermiş, bu tarihten 5 yıl sonra yani 1929 yılına gelindiğinde bu bayramı çocuklara armağan etmiştir. 23 Nisan UNESCO'nun 1979 yılını "Dünya Çocuk Günü" olarak ilan etmesinin ardından uluslararası bir anlam ve önem taşımaya başlamıştır. Bu kapsamda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı okulumuzda coşkuyla kutlanmıştır. Emeği geçen tüm öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Nis

"Dilimizin Zenginlikleri" projesi nisan ayı etkinlikleri kapsamında ilimiz geneli öğrencilerimiz arasında düzenlenen "Video Yarışması"na katılıyoruz...

Video Yarışması ile “Dilimizin Zenginlikleri Projesi” okullarda yapılacak olan söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımalarını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmalarını, buna bağlı olarak dili iyi kullanmalarını ve düşünce dünyasını geliştirmelerini amaçlamaktadır.

Başvuruları 02/05/2024 tarihine kadar Türkçe öğretmenlerimiz Erkan ÖZMEN ve Ozan Arif SÜME'ye yapabilirsiniz.,

Yarışmayla ilgili detaylı bilgileri aşağıdaki şartnameden öğrenebilirsiniz.

Mrt

Çanakkale Geçilmez!

Tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olan 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümünde, aziz milletimizin azim ve cesaretiyle yazılan destanı bir kez daha gururla anıyoruz. Şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle yad ediyoruz.

Mrt

Bağımsızlığımızın sembolü olan İstiklal Marşı'mızın kabulünün 103. yılında Vatan Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u ve tüm istiklal kahramanlarımızı saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz.

12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü kutlu olsun.

Şbt

Türkiye bağımlılıkla mücadele programı kapsamında hazırlanan içerikleri öğrenci, öğretmen ve velilerimizin kullanımına sunuyoruz.

Ock

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Ocak ayı etkinligi olan "Dede Korkut Hikayelerinden Hareketle Hikaye Yazma Yarışması" okulumuzda tamamlandı. Öğrencilerimiz tarafından büyük ilgi gösterilen yarışmaya çok sayıda katılım oldu. Yarışmaya katılan hikayeler arasından ilk üç belirlendi. Birinci olan öğrencimizin hikayesi ilçe içi yarışmaya dahil edilmek üzere milli eğitime gönderilmiştir. İlgili öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Dilimizin Zenginlikleri projesi kapsamında okulumuz genelinde "Dede Korkut Hikayelerinden Hareketle Hikaye Yazma Yarışması sonuçları belirlendi. Yarışmada

1. olan öğrencimiz 8/A sınıfı öğrencisi Hüsna ARVAS

2. olan öğrencimiz 6/A sınıfı öğrencisi Sahranur İLHAN

3. olan öğrencimiz 7/A sınıfı öğrencisi Ozan SELKİ olmuştur.

Ock

Okulumuz öğrenci, öğretmen ve idarecilerinin katkısı ile 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında "15 Temmuz Özel Sayısı" adı altında okul gazetesi hazırlanmıştır. Emeği geçen Kübra ÇAKMAK öğretmenimize ve öğrencilerine teşekkür ederiz.

Ock

MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünün 2023-2024 eğitim öğretim yılı için belirlediği genel hedef " Psikolojik Sağlamlıkla" ilgili içerikleri veli ve öğretmenlerimizin kullanımına sunuyoruz.

Ara

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Aralık ayı birinci etkinligi olan Yunus Emre Şiirleri Okulamaları okulumuzda tamamlandı. "En Güzel Cümle ve En Güzel Afiş Yarışması"düzenlendi. Öğrencilerimiz tarafından büyük ilgi gösterilen yarışmaya çok sayıda katılım oldu. Yarışmaya katılan afişler arasından birinci belirlendi. Birinci olan öğrencimizin afişi milli eğitime gönderilmiştir.

Ara

Ağrı ili yerel hedefi olan "iletişim becerileri" hedefine yönelik olarak hazırlanan içerikleri veli ve öğretmenlerimizin kullanımına sunuyoruz.

May

Okul rehberlik servisimiz tarafından 8. sınıf öğrencilerimize yönelik olarak mezunla buluşma etkinliği yapıldı. Okulumuz mezun öğrencilerinden Doğubayazıt Ömer Çoktin Fen Lisesi öğrencisi sayın Oğuzkan GÜRBÜZER konuğumuz oldu. Öğrencilerimizle son 1 ay LGS'ye nasıl hazırlandığına dair değerli deneyimlerini paylaşan Oğuzkan GÜRBÜZER'e çok teşekkür ederiz.